Adidas ZX-serien lanserades 1984 som en löpande skolinje. De koncentrerade sig på att erbjuda Nike Air Max 95 Dames skor för att täcka alla behoven hos olika löpare. Från all terräng till väglöpare, från joggare till konkurrenskraftiga långdistanslöpare, såg Adidas till att de har en skorlösning till sina respektive och olika behov.

Under det 21: a århundradet lever vi i en värld fylld av logotyper, varumärken och företagsidentiteter. Om du bor i en storstad kommer du förmodligen att stöta på hundratals logotyper varje dag utan att ens märka. Men trots att varumärkeskulturen är oberoende, gör det bara en handfull företag som någonsin gör det till den nivå som deras logotyper blir en del av det ordinarie lexikonet. så utbredd och bekant att deras närvaro är lika oöverraskande Asics Gel Lyte 3 Dam som för bilar, Nike Air Max 90 Mujer Negro träd eller byggnader. Så inbäddad i landskapet som du aldrig slutar fråga om var de kom ifrån.

Du har nog hört historien om Nike-logotypen är designad för $ 35, eller den apokrypta berättelsen om att Apple-logotypen inspirerades av Alan Turings självmord genom att äta ett äpple laced med cyanid (bettmärket var faktiskt att indikera skala för att förhindra äpple som misstas för en mindre frukt som en körsbär), men ett varumärke vars historia inte verkligen har utforskats nog är ironiskt nog en som antagligen har trumpet sin märkning högst: varumärket med 3-ränderna.

Det kan bero på att adidas-logotypen, till skillnad från den beräknade och ändamålsenliga utformningen Asics Gel Lyte 3 Mujer av de flesta samtida varumärkena, föregår mest marknadsföring och konsumentkultur. Faktum är att det föregår adidas-märket helt och hållet. Så, för att kunna förstå 3-ränderna i alla sina olika former måste vi lägga lite historisk grund.

Adolf "Adi" Dassler, son till en skoarbetare, började göra sko 1924 tillsammans med sin äldre bror, Rudolf. De två etablerade företaget Gebrüder Dassler Schuhfabrik (Dassler Brothers Shoe Factory) i Herzogenaurach och började tillverka rudimentära löpspikar, som innehöll två ränder över sido- och mediala sidor som ett sätt att binda skon tillsammans och tillhandahålla konstruktion till skon. Detta är viktigt att Nike Air Max 90 Donna överväga; Adidas logotyp är i sin helhet en född ur funktion och praktisk snarare än estetik. Självklart gav det också en tydlig skillnad och ett distinktionsmärke när idrottare bar produkten vid tävlingar, vilket verkligen inte var en nackdel, men det funktionella elementet är fortfarande centralt för varumärket 3-strips.

Företaget fungerade bra under åren som följde, men 1939 bröt andra världskriget ut och, liksom de flesta tyska tillverkare vid den tiden, togs bröderna Dassler in i krigsinsatsen och deras fabriker krävdes för militärframställning. Det var under denna tid som en av sportklädernas mest ikoniska rivaliteter började; Rudolf trodde att Adi hade anmält honom till allierade styrkor Adidas ZX Flux Dames som medlem av Waffen SS och en ad-the-cuff-kommentar från Adi när han kom in i ett bombskydd orsakade en splittring mellan de två bröderna som aldrig läkade. År 1947 skulle de gå sina separata sätt, med Rudolf starta ett nytt företag som heter RuDa (senare rebranded till PUMA), och Adi började adidas, en modifiering av Adi Dassler namn.

Tyvärr när Adi började sitt nya företag kunde han inte längre använda de två signaturremsorna i hans tidigare företag. Lösningen? Lägga till en tredje i mitten, skapa det nu ikoniska 3-stripes-märket som pryder nästan alla adidasprodukter som skapats i en eller annan form.

Views: 1

Comment

You need to be a member of King Cameran Foundation to add comments!

Join King Cameran Foundation

© 2019   Created by William Jones.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service